Medlemslogin

Login for græsningsforeningens medlemmer.
Kontakt
Kontrolspørgsmål for at undgå spam - Hvor mange ben har en ko? skriv tallet i feltet nedenfor.
Emne:
Besked:

PostHeaderIcon De Vilde Blomsters Dag 2018 - søndag den 17. juni.

De Vilde Blomsters Dag 2018 - søndag den 17. juni.

På Hundevæng Overdrev

”Tag ud og se på vilde planter søndag den 17. juni.” Denne dag afholder Dansk Botanisk Forening De Vilde Blomsters Dag med mange ture over hele landet. Turene giver mulighed for gode botaniske oplevelser på nogle af landets bedste botaniske lokaliteter.

På den sydlige del at Høje Møn er der opstået et unikt kalkoverdrev med en helt fantastisk flora. Den tidligere opdyrkede mark har udviklet sig til et righoldigt overdrev med bl.a. orkidéer.

Hundevæng Overdrev kan i sandhed måle sig med de mere kendte overdrev på Høje Møn, Jydelejet og Høvblege. Du vil blive helt overvældet af synet af de tusindvis af orkidéer.  I 2017 blev det vurderet ved stikprøvevis optælling, at der er over 250.000 orkidéer på de ca. 28 ha. kalkoverdrev. Lyder det spændende ?  Så er De vilde Blomsters Dag lige noget for dig !

Tid: Søndag d. 17. juni 2018 kl. 13.30-16.30

Mødested: P-pladsen ved Møns Fyr, Fyrvej, 4791 Borre.

Arrangører: Naturstyrelsen Storstrøm, Græsningsforeningen Høje Møn, Vordingborg kommune og DN Vordingborg Guider: HC Gravesen, Christina Kaaber-Bühler  og Martin Vestergaard.

Medbring: Gode gå-sko, samt kaffe og kage til en lille pause undervejs.

Turen er gratis.

Senest opdateret ( Søndag, 22. april 2018 15:55 )

PostHeaderIcon Så er det atter tid til at gå i hegnet

Så er det atter tid til at gå i hegnet!

Hegnsdag d. 9. juni kl 10:30 - alle er meget velkomne!

Vi håber at vejret er med os så vi kan få ryddet langs hegnene i Jydelejet.

Hyrden vil møde os på P-pladsen ved indgangen kl. 10:30 og fortælle hvilke dele af hegnet der står for tur - han har også redskaber med. Vi regner med at skulle bruge en del timer, så tag madpakke og kaffe med.

Som altid er det at deltage - uanset formåen - det vigtigeste, vi plejer at hygge os med arbejdet.

Næste hegnsdag er planlagt til d. 1. september, så sæt x i kalenderen!

Hvis du har spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte Lisbeth på 20729224.

Senest opdateret ( Søndag, 22. april 2018 15:39 )

PostHeaderIcon Græsningsaftale med Naturstyrelsen

Græsningsforeningen har indgået en græsningsaftale med Naturstyrelsen der gælder frem til 31. december 20121.

Se aftalen her

PostHeaderIcon Generalforsamling lørdag d.7. april 2018 - formandens beretning og referat

REFERAT AF GENERAFORSAMLINGEN I GRÆSNINGSFORENINGEN HØJE MØN

DEN 7. APRIL 2018.

Pkt. 1. Valg af dirigent og referent.

Jan Blichert blev valgt til dirigent og Winnie Egalia til referent.

Der var 24 stemmeberettigede til stede og to studerende fra Københavns Universitet, som  undersøger arbejdet med kogræsserlaug.

Pkt. 2. Bestyrelsens beretning.

Lone fremlagde beretningen,(læs beretningen her). Vi har ca. 100 andelshavere samt nogle passive medlemmer.

Lone fremhævede det særdeles gode samarbejde med Naturstyrelsen og vores dejlige samarbejde med hyrden Karl, samt Karls datter Lizza, som er en stor hjælp, når vi har brug for det.

Senest opdateret ( Søndag, 20. maj 2018 19:59 )

Læs mere…